annorlunda

lite annorluna att jag for nagon manad sen satt hemma i landskrona och inte kunda fa jobb pa konsum, nar jag nu igar satt pa vogue's huvudkontor i london och pratade praktik.

det kanns battre nu med allt, imorgon kommer de och fixar lite med var lagenhet som vi har problem med. och vi har varit pa ikea sa det borjar se fint uti lagenheten! vi har bestallt internet som kommer om tva veckor, sa da slipper vi dessa svettiga internetcaferna. nu ar ett bara ett jobb som fattas for mig! vi maste ringa och bestalla mote for ni-nummer ocksa sa vi slipper betala 45% i skatt, for det skulle inte vara sa kul....

idag har jag bara varit hemma och fixat och stadat i lagenheten. men imorgon ska jag nog soka lite i jobb i stan. erik jobbar hela dagarna. igar var jag somsagt pa mote hos tatler och pa en intervju for ett jobb i butik. det var grupp intervju sa det var lite laskigt, men erik hade forvaranat mig sa det gick ganska bra, hoppas jag. far veta om en vecka. har lite problem med bank och sa, och det blir annu jobbigare for vi inte har internet och har skoter man typ ALLT pa internet. men inte kan aka nagonstans och fixa det. lite ironiskt att man bestaller internet over internet, svart nar man inte har nagot. och nar man ska fixa med el- och gasbolag sa maste man ringa nummer som man inte kan ringa med vanligt kontankort for de sager att det ar utomlands typ. sa vi maste ringa med mitt svenska simkort. DYYYYRT!

nu ska jag ga hem och laga mat sa det ar fixat nar erik kommer hem (sa jag kan saga att han maste diska och dammsuga, hehehe).

haaaaaaajdaaa
eller xxx som man skriver har, hehe

dalig uppdatering

som sagt, men vi har fortfarande inget internet i lagenheten! jag har haft ltie intervjuer och provjobb i veckan. ska pa en pa mandag = mote. erik har jobb pa pret a manger. ska ner till stan nu och traffa honom och nagra han jobbar med sa ska vi utforska london by night. sitter pa ett internet cafe nu. lagenheten ar sader, vi har lite problem med foxtons men det ska nog fixa sig... hoppas vi! men nu ska jag dra. hoppas allt ar bra dar hemma. saknar er! puss

smile like you mean it

nu börjar det kännas att vi är här för att stanna och inte är här på semester. lite delade känslor, älskar att vara i london, det är verkligen en fantastisk stad. men hatar samtidigt att inte vara i sverige. jag känner inte någon här typ förutom erik. och nu är erik på någon utflykt med sitt nya jobb och jag sitter ensam. det är hemskt, jag hatar det. vill bara vara hemma i landskrona, och ha några minuter till kompisar. inte behöva ringa dyra utrikessamtal för att kunna fråga mamma om något. börjar undra om det kanske gick för snabbt, att vi bara flytta hit på vinst och förlust.
min kurs är slut nu och den har varit jätterolig. jag har lärt mig mycket och jag har träffat nya människor, men det är inte direkt någon jag kommer hålla kontakten med eftersom nästan ingen bor i london. jag har delat ut cvn men ingen har hört av sig, visserligen har det bara gått tre dagar men det känns ändå så himla dålig.
wäh, jag vet att allt detta nästan bara beror på att jag har lite hemlängtan och att jag inte hatar london. men det är svårare än vad jag trodde det skulle vara att flytta hit och lämna allt. kan inte alla jag känner bara flytta hit? ok? bra!

När London är vackert...

är det fint

Here we go again....

På en hemsida som vi tog hjälp av före vi flyttade stod det som regel nr 1: Shoppa INTE om ni ska flytta till London, eftersom hyran för att bo där är väldigt hög..

Här bryter Louise mot den regeln.. för 3:e gången.. Snälla skicka pengar och mat så att vi klarar oss :(

Kaffe och ont i fötterna

Jag sitter som vanligt på Starbucks och är på datorn medans Louise är på sin "Fashion course". Jag går och lämnar CV till diverse butiker och cafén, men ibland måste man ta en paus efter att ha gått några timmar i sträck. I London är verkligen Starbucks ens räddning och sista hopp om man mår dåligt. Köper man ett Starbuckskort för ca £5 så har man tillgång till deras gratis Wifi och får kaffe för £1. Jag har nog varit på Starbucks kanske 3 ggr varje dag medans Louise leker fashion och utan det hade jag inte klarat mig. Det är kul att bara sitta och lyssna på folk som pratar engelska. De har en helt annan melodi när de pratar, svenskarna är mer monotona och har samma ton hela tiden. Jag funderar helt seriöst på att börja spela World Of Warcraft så har jag allting all set på Starbucks.
Jag har nog aldrig sett så många fikusar på en och samma dag någonsin förut. De flockas på gatorna och de är stolta över det. Det är nästan så att de borde ha ett eget område i London, ... Ahh visst ja, de har de ju, det heter Soho. Detta området har sjukt mysiga gator likt stora delar av resten av centrala London, bara det att varannan affär man går förbi står det en lönnfet eller väldigt spinkig kille med stor urringning och färgglada kläder/hår med lillfingret i munnen och scannar en, uppifrån och ner.. fram och tillbaka.. Det är förvånansvärt nog här som Louise går sin kurs i mode..

Well det har iaf gått bra för mig hittills med jobbsökandet, så jag kan nog ta det lugnt tills när Louise har slutat om typ en timme så kan vi gå jakt båda två. Vi bor för närvarande i en mysig lägenhet I Crystal Palace som en vän till oss äger, men nästa vecka på måndag flyttar vi in i vår riktiga lägenhet!

Dag 3

nu har vi alltsa varit har i tre dagar och vi trivs! :) louise gar modekurs och erik letar jobb. vi sitter just nu pa ett internetcafe och ska leta lite jobb nu men ville mest bara saga att vi lever att att vi har det bra, fast vi gar mycket... for mycket. vi kanske skriver mer vi kommer hem, men nu ska vi ut.

byebyeee

Goodbye Sweden!


00.53

imorgon, eller ja senare idag, flyttar vi alltså. dagen som känts så långt bort. vi ska verkligen till london. staden har jag varit frälst i sedan jag besökte den för första gången.

för ett år sedan hade jag och erik idéer om att vi skulle dra till paris, men kom ganska snabbt på att franska är nog inte så himla lätt att lära sig trotts allt... sedan kom vi in på london och ja, resten kan ni ju läsa i inlägget här under. det har hela tiden känts så långt bort, att vi på riktigt ska flytta ihop. i ett annat land. men idag så började jag förstå, när julia, emilia och maja kom efter varandra och sa hejdå och grät. som vi grät. mina bästisar och min kusin. som maja skrev så är det ju inte jorden undergång men det känns bara så fel att säga "hejdå, nu ses vi kanske inte på två månader" när man har setts flera gånger i veckan. wäääh.
imorgon, eller om cirka fem timmar, står vi alltså på kastrup med alldeles för mycket bagage och ska säga hejdå till vår familj. för att inte ses på någon månad, när man annars ses varje dag.
welliwell, så är livet antar jag. om man inte utmanar sig själv lär man sig inte, även om det är skitläskigt. utan att överdriva (mesig tjej) men vi ska nog klara det, min lilla man och jag!
nu ska jag försöka sova, även om jag vet att jag inte kommer lyckas på låååånga vägar.
ps imorgon är jag i london ds
ps2 erik också ds
ps3 aaaah, läskigt!!!!! ds

Det känns sjukt..

För ett halvår sedan satt vi och pratade om att vi ville till London och bo där. För några månader sedan satt vi och kollade lägenheter på olika sidor och blev inställda på en ny lägenhet varje vecka. För några veckor sedan fick vi en lägenhet. För en dag sedan började jag packa och började säga hejdå till mina kompisar. Inget av det som vi gick igenom förut kändes verkligt eller berörde mig direkt, utan det är nu när jag ligger sömnlös och det är 4 timmar kvar tills jag ska till Kastrup som verkligheten  börjar komma ikapp mig.

 

Vi ska inte bara vara borta i någon vecka och sedan komma hem. vi ska till ett annat land, lära mig att inte prata svengelska utan engelska och bo där i ett år. Vi ska flytta hemifrån. Det känns konstigt att min hjärna och min kropp tycks ha tagit hela ”London-grejen” väldigt lätt, och inte riktigt fattat att jag ska dit och att mitt liv kommer bli helt annorlunda. Inga rutiner blir desamma. Nu fattar jag tyvärr det och det gör att jag är helt nervös. Men jag ska dit med en tjej som jag älskar, och vet att jag vill vara med i framtiden. Jag tror att London kommer bli sjukt fett, att vi kommer att ha det roligt varje dag tillsammans och att vi kommer utvecklas riktigt mycket.

 

Jag längtar efter att nästa morgon vakna upp tillsammans med min flickvän, helt ensamma, utan magknip, i London. Känna kontrasten. Försöka prata engelska. Vara uppe hur sent man vill. Hell yeah.

 

Kindest regards,

 

Ewrik


PS. Kommer sakna mamma och min lillebror jättemkt.

 

 

DS. Katten också


imorgon flyttar vi till london!!!


RSS 2.0